Henrik Schyffert: -Jag vill ta 125 kg i bänkpress!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina underbara vänner!

Dagens gäst på min blogg är inte mindre än härliga Henrik Schyffert! Innan jag presenterar honom vill jag gärna berätta om Inspirationsdagen jag var på igår på Oscars teatern i Stockholm. Henrik var dagens första föreläsare!

Jag hade precis skrivit klart mitt blogginlägg och så försvann allt.. nu har jag suckat en stund och det är bara att skriva om igen. Tur jag var på Inspirationsdagen igår så det gick lätt att ta nya tag. Kommer fundera lite varför texten försvann fastän jag sparade. Datorn har sitt eget liv ibland. :)

Om du inte har varit på Talarförmedlings Inspirationsdag så kan jag varmt rekommendera dig att gå. Nästa tillfälle är i november. Man kommer hem med bubblande energi!

Carin da Silva som är höggravid höll ordningen och såg till att vi inte stelnade till med olika övningar mellan föreläsarna. Vi fick vara vattensprutare och gräsklippare. Vi fick göra en övning som heter ”Kebab”. Det är ganska trångt mellan sittplatserna så denna funkar bra. En person är kebab, står och snurrar runt. Den andra personen ”slisar” kött och rör sig då upp och ner. :)

Jag tänkte låta er få gissa lite nu!

De som föreläste var: Olof Röhlander, Henrik Schyffert, Jonas Gardell, Nisse Simonson, Morgan Alling, Christina Stielli och Lisa Ekström! Renata Chlumska skulle ha kommit med blev fast på Svalbard.

Ämnena var: ”Arbetsglädje och medarbetarskap”, ”Våra tankar ändrar hjärnans struktur”, ”Konsten att få saker gjorde och samtidigt njuta”, ”Släpp sargen –våga samarbeta”, ”Utanförskap och självförtroende”, ”Konsten att hantera besvärliga typer” och ”Hur man bygger ett team”.

Para ihop rätt föreläsare med rätt ämne! Hur många klarade du? :) 
Nu vill jag presentera en av Sveriges största komiker: Henrik Schyffert! Han har skapat några av landets största humorsuccéer och har tillsammans med Fredrik Lindström gjort succé i ”ÄGD –vad kostar ett rikare liv”. Den handlade om vår moderna livsstil och omåttliga konsumtion. Jag har sett den och fick många skratt! Henrik är också en flitig anlitad föreläsare.

Henrik är född 23 februari 1968 i Ronneby. Han har medverkat i Melodifestivalen och har varit med och gjort filmen ”Fyra nyanser av brunt”. Han har genom åren gjort en massa radio och tv med program som ”Hassan” och ”Knesset”, granskat humor i SVT:s serie “Dokument: Humor”, Gjort "NileCity", "Percy Tårar", Manegen..." och "Torsk på Tallinn". Vidare spelat på Dramatens stora scen med pjäsen "Drömmen om Herrön" tillsammans med Killinggänget.

Jag fick en liten stund med Henrik och bad honom att berätta om sig själv.

- Jag titulerar mig som Komiker! Älskar skratt för att inte prata om glädje! Jag har flickvän och två barn. Folk brukar fråga mig om jag har mycket humor privat. Ibland har jag det… med rätt folk och på rätt plats. Men inte alltid.

- Gråter du ibland? frågar jag.

- Ja, det gör jag.

- Berätta något om dig som vi inte vet om!

- Jag har suttit i Algeriskt fängelse! svarar Henrik.

- Ett gott skratt förlänger livet heter det. Skrattar du varje dag?

- Ja det gör jag. Jag har ett roligt jobb, roliga barn och en rolig tjej.

Att skratta borde vi göra oftare! Skratt och humor gör gott i både kropp och själ och igår när jag var på Inspirationsdagen fick jag skratta mycket. Kan rekommenderas att sätta på en kul film ibland eller gå på bio. Skratt kan minska stress, lindra spänningar och smärta, stärka immunförsvaret och öka kreativiteten.

Skrattet förbättrar också vår inlärningsförmåga. Hjärnan får mer blod och syre, vilket är bra för vår mentala förmåga. Att skratta ger massage till flera inre organ i kroppen som mellangärde, hjärta och lungor. När vi skrattar ökar hjärnans produktion av endorfiner. Hitta saker i ditt liv som ger dig glädje och skratt!

Henrik är förresten tillsammans med Nour El Refai. :) Eftersom jag har sett showen ”ÄGD” så frågar jag Henrik om det kommer att bli en fortsättning….

- Nej, svarar han. Men samarbetet har fungerat jätte bra med Fredrik Lindström. Han luktar gott och är generös! :)

- Är det samma glädje att göra ÄGD efter 100 gånger som dom första?

- Ja. Den första är den värsta. Sen blir det bara roligare! svarar Henrik.

- Vad tjänar du en på en show med ÄGD?

- Ingen aning, svarar Henrik.

- Vad har du på gång nu? Dina framtidsmål? undrar jag.

- Jag vill ta 125 kg i bänkpress! Har tagit 120, men 125 verkar helt omöjligt.

- Vilken slags humor gillar du bäst?

- Meta-humor!

Om någon inte vet vad Metahumor är det en typ humor som bygger på att personer eller saker i en berättelse går utanför mediets ramar. Den kan också byggas på att man vet hur ett skämt ska vara uppbyggt, och sedan bryter man mot det.

Igår på lunchen och på kortare em-pausen gick jag runt på Oscars teatern och frågade folk vad dom tyckte om de olika föreläsarna och många tyckte just Henrik Schyffert var bäst. Även Olof Röhlander blev hyllad, ja alla var bra på sitt sätt.

Lite roliga kommentarer från Henrik´s föreläsning var:

- Efter 40 har jag ej anställt nya kompisar, det är fullt!
- Jag pluggade franska i 6 år, men kan bara ett ord: Champagne!
- Finlandsbåten är ju Sverigebåten… är samma båt!
Berättade om ett barn som såg bild på Mark Levengood och Jonas Gardell som kysstes. Barnet frågade sin mamma om dom kysser varandra. Mamma svarade: ”Inte bara kysser, dom är gifta också”. Varpå barnet svarade: ”En svensk och en finne???!!!”. Ja det är kreativitet.

Henrik uppmanade oss att säga JA. Att vi inte på en arbetsplats ska bedöma andras dåliga idéer, dom dör själva. Uppmanade oss också att tappa kontrollen ibland.

Jag måste bara få berätta en sak som många pratade om under lunchen från Olof Röhlander´s föreläsning, som dom tyckte var kul.

Olof bad alla att ta fram sina mobiler och titta hur mycket den är laddad med batteri. Sedan sa han att vi som har 80-100% laddning är pliktrogna personer, vi kollar spisen, får mycket gjort och njuter av livet. De som har 20% och neråt, visar rött på mobilen, njuter ännu mera, tar inte allt så hårt. Ser hyran som en oförutsedd utgift! :)

Jag har alltid 70-80% så jag får försöka bli lite mer Livsnjutare då ! :)

Ha en härlig helg och glöm inte MORS DAG!

KRAMAR FRÅN ER SARA.
Börje Salming: - Jag körde på! Fick inte visa att det gjorde ont!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla härliga människor!

Nu är det hockeytider och därför inbjöd jag en riktig hockeylegend att vara gäst i min blogg. En kille som har spelat i NHL First All-Star Team och NHL Second All-Star Team, som kom 5:a i OS 1992, kom 3:a i Canada Cup 1991, 4:a i VM 1989, 5:a i Canada Cup 1981, 4:a i Canada Cup 1976, fick silver i VM 1973, brons i VM 1972, SM-guld 1970, 1971 och 1972.

Får jag presentera ishockeyspelare, entreprenör och en av Sveriges största hockey-legendarer Börje Salming! Född 17 april 1951 utanför Kiruna. Vi får höra om Börjes relation till sig själv trots hans många skador!

Kan avslöja först att jag har lite personlig kontakt med honom. När jag var i 20-års åldern jobbade jag 5 år som hotelreceptionist och var även frilansreporter. Dessutom jobbade jag som servitris, hovmästarinna och restaurang chef. Innan jag fick mitt första barn jobbade jag väldigt mycket så jag kunde vara hemma och ta hand om min son i 3 år. Tre fantastiska år i mitt liv.

När det var lugnt i reception skrev jag reportage till olika tidningar. Jag sökte jobb på hotel där det var mycket kändisar. En av dessa var Carlton Hotel. Och där träffade jag Börje Salming! Tre Kronor, Stenmark och många andra bodde samtidigt på detta hotel. Jag hade innan jobbat på Queens Hotel och när jag bytte till Carlton följde många med mig bl a Thomas von Brömsen och Sven-Åke Cederhök, två glada härliga killar.

Ibland när man jobbar på hotel får man sitta i telefonväxeln som är ett separat rum. Där tillbringade jag några kvällar med Börje Salming och jag har nog aldrig skrattat så mycket i mitt liv som jag gjorde med honom. Hade svårt att svara i telefon och många journalister ringde för att få sig en intervju med Stenmark. Nu ville inte Anne som han var tillsammans med då att jag skulle släppa igenom några journalister, men Stenmark sa ok, så dom var inte riktigt överrens där. Jag har frågat Börje om han minns tiden på Carlton Hotel och det gör han. :) 

I vilket fall så är för mig Börje en underbar, glad, mysig och härlig person som jag förstår har haft ganska jobbigt i sitt liv. ”Blod, svett och tårar” har det varit en hel del i hans liv.

Börje och jag har också gemensamt att vi har varit Vaxholmsbor. Börje har bott där och jag är uppvuxen i Vaxholm. Idag bor han på Gärdet i Stockholm sen två år. Han har fyra barn och två av dom bor med honom. Dom två äldsta bor med fyra barnbarn i Vaxholm. Så idag är han inte granne med Stenmark.

- Jag har förstått att din storebror Stig Salming ”Stigge” och du har betytt mycket för varandra under er uppväxt. Var bor din bror? undrar jag.

- Stigge bor i Gävle sen 1968 och vi har jättebra kontakt, svarar Börje.

- Vad gör du för att röra på dig idag?

- Jag tränar med PT och går på olika klasser på Sats 3-4 gånger i veckan. Jag tränar på Sats Stureplan och på Gärdet. Spinning är bra!

Där kom en till gemensam sak då jag är spinningledare och håller med om att spinning är bra, kanske den bästa konditionsformen.

- Vad gör du på kvällarna?

- Jag är mycket hemma, men äter gärna ute och går på bio t ex.

- Hur började du att åka skridskor? Vilken ålder var du då?

- Jag var 6 år, fick Stigges gamla. Det var så det startade och jag hängde mycket på hockeyplan.

- När lämnade du Sverige för Nhl hockey?

- 1973. Det var som ett jobb. Jag tränade varje morgon och reste till borta matcher.

- Du fick massor olika skador under din hockeyperiod. Märker du av någon av dessa skador idag? Jag vet att du har fått artros. Känner du av artrosen mycket?

- Ja det gör jag. Känner av i en höft och axlar. Tränar med en PT med mina axlar, svarar Börje.

- Det hände en olycka en gång och du fick sy 300 stygn. Berätta vad som hände!

- Det var fruktansvärt, en Detroit-spelare skar upp mitt ansikte med sin skridsko. Jag hade täckt ett skott - och låg på isen - och hade pucken under mej. Min målvakt skrek åt mej att ligga kvar - men samtidigt tacklade min backkompis Detroit-spelaren. Han stapplade bakåt och trampade mej i ansiktet med skridskon - så skinnet hyvlades av. Jag blev tvungen att sys med 300 stygn. Ärret gick över hela ansiktet.

Jag förstår att det var brutalt att spela i NHL på 1970-talet. Det var inte lika hårda regler kring våldet i hockeyn som det är nuförtiden.

- Du vann nyligen ett husköp. Vilka problem hade du med köparen? undrar jag.

- Vi lämnade en massa saker i villan som han ville köpa, men han betalde aldrig. Jag fick rätt i rätten.

- Apropå sommaren… du har skrivit flera böcker bl a ”Grill med Salming”. Det sägs att du är kung vid grillen! Jag är vegetarian! Har du något bra tips på vegetarisk mat att grilla?

- Grilla olika grönsaker med bra kryddor och såser som du gillar! 

- Idag har du verksamheter rörande både underkläder och andra saker. Berätta!

- Ja har underkläder, indoor sport, innebandy, handboll, squash med tillbehör och skor. Salming running med tillbehör och skor, parfymer, glasögon, hockey utrustning, bad mm. Jag har butik på Kungsgatan i Stockholm, en butik i Göteborg, Oslo och i Tyskland.

- Du gjorde succé som sommarpratare i Sveriges Radio den 13 juli 2014. Om du var sommarpratare denna sommar, vad skulle du vilja prata om då? frågar jag.

- Jag skulle nog berätta samma saker och lite till. 

- Har du något bra tips för att lyckas med det man vill i livet?

- Ja, var ödmjuk och ge 100 % !

- Vad gör du idag för att vara lycklig Börje?

- Jag är ute mycket i naturen och är med familjen.

- Hur ser din sommar ut?

- Jag kommer att vara hemma, vara ute mycket och med familjen.

Börje säger vidare att kroppen tar stryk oavsett vad man håller på med. Och att han har bestämt sig för att göra det bästa av sitt liv! Kloka ord tycker jag. Börje håller också igång för sin yngre sambos skull, är inte kul för henne om han förfaller, som han själv säger.

- Att vara bra tränad är bra för självkänslan! säger han.

Börje Salming är inte en kille som ger upp. Han har kört på och inte visat att det gör ont, inte gråtit. Han har kämpat till sista blodsdroppen! Men hans kärlek till hockeyn har vad jag förstått varit störst. En person som jag tycker är värd att hyllas! He is the King! :)

Han har starka band till Kiruna och åker dit några gånger om året med barnen. Jag tycker det är så fint och det värmer i mitt hjärta då jag värnar om djuren och naturen när Börje säger:

- Är man i naturen så är det naturens lagar som gäller! Vargen var här före oss!

Helt rätt. Låt naturen vara och djuren skulle må mycket bättre om inte deras värsta fiende människan fanns där.

Ikväll är det hockeyn mellan Finland mot Canada. Jag gissar att Börje sitter hemma i sin lägenhet och kikar på matchen. Må bästa lag vinna! säger jag.

HA EN BRA VECKA OCH SKÖT OM ER!

KRAMAR FRÅN ER SARA.Bingo Rimer: -Råka hångla är ingen stor grej för mig!

Allmänt / Permalink / 0
Bästa vänner!

Idag har jag en önskegäst i min blogg. En kille som jag själv inte visste så mycket om så det är extra spännande för mig att få lära känna honom. Så får jag presentera inte mindre än fotografen och entreprenören Bingo Rimér! En av de mest kändaste fotograferna i Skandinavien.

Bingo är född 23 juni 1975 (grattis i förskott) i Hälleryd, Blekinge län. Han har fotograferat för ett flertal herrtidningar, som Slitz och Café. Han var tidigare agent för tidningen Playboy i Sverige. Han har varit chefredaktör och ansvarig utgivare för Moore Magazine.

Dom flesta känner nog till att Bingo var tillsammans med tv-profilen och bloggerskan Katrin Zytomierska mellan 2009-2015. De har två söner tillsammans och Bingo har även en dotter sedan tidigare. Sönerna har lite roliga namn tycker jag… Ringo och Rambo. Födda 2010 och 2013.

Katrin har uttryckt i media att hon tycker att olikheterna blev för mycket. Hon vill ha väldigt städat och undanplockat hemma, medan det enligt henne hade varit ett stort kreativt kaos om Bingo hade fått bestämma. Ja nu är de kanske lyckligare på varsitt håll! Enligt vad jag hört så hatar Katrin de som tror på äkta kärlek. Det leder mig in på min första fråga till Bingo:

- Tror du på äkta kärlek Bingo?

- Jo. Men ibland blir det lite fånigt när folk tror att livet är en som en romantisk komedi.

Jag tänker för mig själv men säger inget. :) Romantik är bra i ett förhållande och man behöver inte skapa livet att vara en komedi. Du är trots allt din egen regissör.

- Du och Katrin Zytomierska har separat. Hur känns det att vara singel eller har du en ny kvinna? frågar jag.

- Det känns lite sorgligt såklart när man har familj ihop.. Men jag är väldigt glad att vi har så fin relation jag och Katrin och alltid sätter barnen i fokus.

- Ni har två barn ihop. Hur har ni fördelat tiden med dom efter separationen och varför kom ni överrens just om det?

- Vi delar upp detta väldigt fint. Vi har gjort Katrins hem till en hubb för dem.. så dom slipper flytta runt..

- Katrin har även sagt att hon inte tror på evig kärlek och att om tio år kommer ni ”skilja er eller ligga med andra”? Nu hände det att ni skilde er. Så låg det sanning bakom detta? Vem tog initiativet att skilja sig?

- Vi var väldigt överens. Hade en bra dialog och är väldigt goda vänner. Det är tufft att få ihop det.

- Har någon varit otrogen den andre under den tiden du och Katrin var tillsammans?

- Nej, svarar Bingo kort.

- Är trogenhet viktigt för dig? Skulle du förlåta en kvinna och fortsätta med henne om hon var otrogen?

- För mig är det viktigt att man kan lita med varandra. Sen har jag rätt så hög toleransnivå när det gäller vad som är otrohet. Om Katrin skulle "råka" hångla med någon kille på fyllan så är det ingen stor grej för mig.

Där har jag personligen en helt annan syn. Om man kan lita på varandra så hånglar man i min värld inte med någon! Inte under några som helst omständigheter. Jag har noll toleransnivå på detta då jag anser att hångel är att vara otrogen. Om man dras till en annan person så kan inte förhållande vara så bra och då bör man avsluta det innan man träffar någon ny. Jag tycker också att man kan vara otrogen i tankarna, vilket heller inte är bra. Otrogenhet för mig är ett slut på ett förhållande. Vad tycker du? Skriv gärna under kommentarer och berätta.

- 40 år… Känner du någon ålderskris? Frågar jag vidare.

- Näe, jag känner mig glad och hetare än någonsin.. haha!

- Vad har du kvar att uppnå som livsmål?

- Jag ska bestiga Mount Everest, svarar Bingo.

- Häftigt! Är det en dröm som kommer att bli verklighet?

- Ja, men jag kommer att börja med Kilimanjaro.

- I ett förhållande… tycker du lika barn leka bäst? Eller att olikheter kan komplettera varandra?

- Jag tycker nog att man måste vara lite lika för att få ihop det.

- Kan du bli tänd på tjejer som du fotograferar?

- Inte när jag fotograferar. Då tänker bara på hur bilderna skall bli, svarar Bingo.

- Har det hänt någon gång att du har haft sex med en tjej under en fotografering?

- Ja. Men det var väldigt länge sedan. Det var på tiden när jag var singel och bodde i en fotostudio…..haha.

- Du har skrivit självbiografin ”En flickfotografs bekännelser”. Du berättar i den om din karriär som flick- och kändisfotograf. Varför ville du ge ut den här boken?

- Jag tyckte jag hade en spännande och underhållande historia att berätta. Många höll med och boken sålde jätte bra.

Vidare berättar Bingo att det kommer att komma en uppföljare… om några år dock.

- Berätta något om dig som vi inte vet om! Har du någon dold talang? undrar jag.

- Jag älskar att dansa!

- Kul, det gör jag också. Vilka dansar kan du?

- Jag kan inga danser, men gillar att dansa! svarar Bingo och ler.

Med tanke på att Bingo fotograferar många tjejer som säkert lägger ner många timmar på sitt utseende så frågar jag:

- Hur mycket tid lägger du på ditt utseende per dag?

- 1 minut. Borstar tänderna noga.. tvättar ansiktet med Babor.. och rufsar till håret eller använder keps..

Oj, tänker jag, en minut! Hinner man duscha då? :)

- Har du gjort någon skönhetsingrepp?

- Tandställning, svarar Bingo.

- Vad anser du om skönhetsoperationer?

- Helt ok för dom som vill, men tråkigt om man tror att man skall bli lycklig. Lycka kommer inifrån!

Där håller jag med Bingo till hundra procent. Jag frågar vad han ska göra i sommar…

- Då ska jag vara på landet med barnen och åka vattenskoter..

Jag tackar Bingo för att jag fick ha honom med som gäst i min blogg och önskar honom lycka till med Mount Everest och framtiden! Dagens inlägg blev lite inriktning på relationer. Ett alltid kärt ämne. Jag vill avsluta med ett klokt citat:

”LIVET GÅR INTE I REPRIS !
DU ÄR I DIREKTSÄNDNING VARJE MINUT !
LEV DITT LIV!
LEV HÄR !
LEV NU! ”

Sköt om dig! Kramar från er Sara.Till top